torsdag den 17. januar 2008

Skinkestrimler i wok

Tilberedningstid ialt: 45 min


Arbejdstid: 15 min


Ingredienser:

250 g nudler
vand
3 porrer
3 gulerødder
2 stilke citrongræs
1 tsk frisk ingefær
4 fed hvidløg
sojasauce
2 spsk citronsaft
1 spsk honning
2 spsk sesamolie
600 g skinke
peber
havsalt
1 spsk frisk Legro koriander

Fremgangsmåde:-Sæt nudlerne i blød i koldt vand. -Rens porrerne og skræl gulerødderne. Skær porrer, gulerødder og citrongræs i fine strimler. -Skræl ingefæren og pil hvidløget. Hak hvidløg og ingefær fint. -Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom soja, citronsaft og honning i. Rør rundt til honningen er opløst. -Varm wokken eller en jerngryde grundigt op. Hæld sesamolien i. -Skær skinken i strimler. Rist skinkestrimlerne let og tilsæt grøntsager, ingefær og hvidløg. Vend kød og grøntsager hele tiden. -Hæld væden i gryden langs kanten lidt efter lidt således at væsken koger ind, mens der hældes. -Hæld vandet fra nudlerne og kom dem i wokken. Varm dem igennem i ca. 2 minutter. -Smag til med salt og peber. Vend koriander i og server straks.