torsdag den 6. marts 2008

Courgettetærte



Type: Forret / Hovedret

Tilberedningstid ialt: 1 time Arbejdstid: 30 min

Personer: 4


Ingredienser:

Dej:
180 g hvedemel
60 g valnødder
100 g smør
1 tsk bordsalt
1 spsk vand

Fyld:
1 bundt forårsløg
1/2 pose frisk Legro basilikum
bordsalt
peber
3 spsk olivenolie
3 squash

Pynt:
30 g valnødder


Æggemasse:
3 æg
1 1/2 dl creme fraiche 18%)
50 g emmenthaler


Fremgangsmåde:-Dej: Sigt melet, tilsæt hakkede valnødder og smuldr smørret i. Tilsæt salt og saml dejen med vand. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærtebund. Forbag bunden ved 200°C i 10 min. -Fyld: Riv courgetterne (squash) groft og skær forårsløgene i skiver. Svits forårsløgene i olien, tilsæt courgetterne og lad dem stege i 3-5 min. Krydr med hakket basilikum, salt og peber. -Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk æg, creme fraiche og ost sammen og hæld æggemassen over fyldet. -Pynt tærten med hakkede valnødder og bag den færdig ved 200°C i 35 min. -Brug evt. en færdigkøbt tærtedej.


Energi indhold pr. person: 3556 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein:
10%
Kulhydrat:
22%
Fedt:
68%