søndag den 6. april 2008

Lammekølle Provencale

Type: Hovedret
Tilberedningstid ialt: 2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Personer: 6

Ingredienser:
1 1/2 kg afpudset lammekølle
havsalt
peber
1 fed hvidløg
2 spsk smør

Tilbehør:
2 kg kartofler
2 løg
4 fed hvidløg
1 pose frisk Legro persille
5 dl grøntsagsbouillon


Fremgangsmåde:
-Lammekøllen gnides med salt, peber og et fed hvidløg og smøres med lidt smør.

-Kartoflerne og løgene skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartofler , persille og løg lægges lagvis i et stort ovnfast fad. Der krydres med salt og peber. Bouillonnen hældes ved.

-Køllen placeres oven på kartoflerne. Køllen steges i ovnen ved 200°C i ca 90 min. Den skal hvile ca. 15 min. før den skæres ud og serveres (kartoflerne bliver stående i den slukkede ovn mens køllen hviler).

-Tip! Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt.
Energi indhold pr. person: 3126 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 37%
Kulhydrat: 37%
Fedt: 26%