onsdag den 22. april 2009

Kylling med chili og tomat


Type: Hovedret
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 40 min

Ingredienser:
800 g kyllingelår
3 spsk olivenolie
1 stk løg
3 fed hvidløg
2 friske chilipebre
1 tsk bordsalt
1 knivspids peber
350 ml rødvin
300 g flåede tomater
1/2 tsk sukker
1 stk aubergine

Pynt:

1 pose frisk persille
3 spsk reven citronskal

Tilbehør:
600 g frisk pasta (Læs om)


Fremgangsmåde:
-Brun kyllingestykkerne af i olivenolie i en sauterpande eller en tykbundet gryde. Tag dem op. Svits løg, hvidløg og chili i kyllingefedtet. Tilsæt kyllingestykkerne, drys med salt og peber og hæld rødvin over.

-Lad det koge ind til omkring halvdelen. Tilsæt de flåede tomater, lidt salt, peber og sukker. Lad det simre under låg i ca. en halv times tid.

-I mellemtiden skylles og hakkes persillen. Den halve citron rives fint, og persille og citronskal blandes sammen. Pynt retten med denne blanding.

-Server pasta til retten.

-Lige inde servering skæres auberginen ud i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem på en varm grillpande med lidt olie på. Lad dem stege 2 min. på hver side.
Energi indhold pr. person: 2746 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 27%
Kulhydrat: 30%
Fedt: 39% Forstå fedtprocenten
Alkohol: 4%