mandag den 4. maj 2009

Asparges-risotto med citron

Type: Forret / Tilbehør
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 30 min
Personer: 4

Ingredienser:
Boullion:
1/2 l vand
1 tsk køkkensalt
1 stk løg
1 stk gulerod
400 g grønne asparges

1 1/2 stk løg
2 spsk extra jomfru olivenolie
30 g usaltet smør
300 g risotto-ris
2 spsk reven citronskal
1 tsk trøffelolie
2 spsk frisk persille


Fremgangsmåde:
-Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt, løg, gulerod og bunden af aspargesene.

-Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie samt halvdelen af smørret.

-Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet af risene.

-Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min.

-Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal. Tilsæt desuden resterende smør og rør kraftigt i retten i 5 min.

-Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket persille.
Energi indhold pr. person: 1894 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 8%
Kulhydrat: 58%
Fedt: 34%