Type: Forret / Tilbehør
Tilberedningstid ialt: 1 time 
Arbejdstid: 30 min
Personer: 4
Ingredienser:
Boullion:
1/2 l vand
1 tsk køkkensalt
1 stk løg
1 stk gulerod
400 g grønne asparges
1 1/2 stk løg
2 spsk extra jomfru olivenolie
30 g usaltet smør
300 g risotto-ris
2 spsk reven citronskal
1 tsk trøffelolie
2 spsk frisk persille
Fremgangsmåde:
-Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt, løg, gulerod og bunden af aspargesene.
-Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie samt halvdelen af smørret.
-Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet af risene.
-Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min.
-Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal. Tilsæt desuden resterende smør og rør kraftigt i retten i 5 min.
-Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket persille.
Energi indhold pr. person: 1894 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein: 8%
Kulhydrat: 58%
Fedt: 34%
mandag den 4. maj 2009
Asparges-risotto med citron
Etiketter: Foretter


