Type: Forret / Tilbehør
Tilberedningstid ialt: 45 min
Arbejdstid: 30 min
Ingredienser:
Tilberedningstid ialt: 45 min
Arbejdstid: 30 min
Ingredienser:
150 g butterdej
15 tomater
5 grønne peberfrugter
Sauce:
1 stk løg
2 spsk extra jomfru olivenolie
2 fed hvidløg
1 kvist frisk timian
2 kviste frisk basilikum
1 kvist frisk timian
1 stilk bladselleri
1 stilk frisk persille
1 spsk tomatpure
5 grønne peberfrugter
Sauce:
1 stk løg
2 spsk extra jomfru olivenolie
2 fed hvidløg
1 kvist frisk timian
2 kviste frisk basilikum
1 kvist frisk timian
1 stilk bladselleri
1 stilk frisk persille
1 spsk tomatpure
1/2 tsk sukker
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
Fremgangsmåde:
-Forvarm ovnen på 200°C.
-Bag butterdejspladerne. Når de er færdige trykkes de ned, så de er ca. 1 cm. tykke. De stilles til side.
-Pil skrællen af tomaterne og halvér dem på langs af kernehuset. Pres dem forsigtigt for at få kernerne ud, fjern kødet med en teske og hak det. Gem alt kødet og kernene til saucen. Læg de halve tomater på en plade med bagepapir og mas dem forsigtigt flade. Stil dem på køl.
-Gør det samme med peberfrugterne, men blanchér dem først 20 sek. i kogende vand.
-Sauce: Steg det finthakkede løg i en pande med olie ved medium varme til det er blødt. Tilsæt hakkede hvidløg, krydderurter(persille, selleriblade og timian) ), tomatpuré, det fraskårede tomatkernehus og sukker. Smag til med salt og peber og lad det simre videre i 10 min. ved medium varme.
-Krydderurterne fjernes fra saucen. Den røres godt sammen og hældes udover butterdejen. Der lægges tomat, peberfrugt, timian og basilikum ovenpå igen.
-Tærten bages ca. 5 min i den forvarmede ovn og serveres straks.
Energi indhold pr. person: 1604 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein: 6%
Kulhydrat: 40%
Fedt: 54%
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
Fremgangsmåde:
-Forvarm ovnen på 200°C.
-Bag butterdejspladerne. Når de er færdige trykkes de ned, så de er ca. 1 cm. tykke. De stilles til side.
-Pil skrællen af tomaterne og halvér dem på langs af kernehuset. Pres dem forsigtigt for at få kernerne ud, fjern kødet med en teske og hak det. Gem alt kødet og kernene til saucen. Læg de halve tomater på en plade med bagepapir og mas dem forsigtigt flade. Stil dem på køl.
-Gør det samme med peberfrugterne, men blanchér dem først 20 sek. i kogende vand.
-Sauce: Steg det finthakkede løg i en pande med olie ved medium varme til det er blødt. Tilsæt hakkede hvidløg, krydderurter(persille, selleriblade og timian) ), tomatpuré, det fraskårede tomatkernehus og sukker. Smag til med salt og peber og lad det simre videre i 10 min. ved medium varme.
-Krydderurterne fjernes fra saucen. Den røres godt sammen og hældes udover butterdejen. Der lægges tomat, peberfrugt, timian og basilikum ovenpå igen.
-Tærten bages ca. 5 min i den forvarmede ovn og serveres straks.
Energi indhold pr. person: 1604 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein: 6%
Kulhydrat: 40%
Fedt: 54%



