Type: Hovedret
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 40 min
Ingredienser:
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 40 min
Ingredienser:
Marinade:
1 dl vindruekerneolie
1 stk frisk chilipeber
1 dl vindruekerneolie
1 stk frisk chilipeber
2 fed hvidløg
600 g ferske hellefisk
Dressing:
1/2 pose frisk Legro dild
1 spsk citronsaft
4 spsk creme fraiche 38%
1 tsk havsalt
1/2 tsk peber
Tilbehør:
1 kg aspargeskartofler
Fremgangsmåde:
-Marinade: Bland olie med chili (renset for kerner og stilk) og hvidløg sammen i en blender, til det bliver til en puré.
-Udben og fileter hellefisken (eller få din fiskehandler til at gøre det), ca. 150 g til hver person. Læg fileterne i et fad og hæld marinade over. Stil dem i køleskabet mindst en time (3-4 timer er bedst).
-Dressing: Dilden hakkes fint og røres sammen med citronsaften i cremefraichen og smages til med salt og peber. Hæld dressingen i en skål og pynt med et par dildkviste før serveringen.
-Skyl kartoflerne grundigt og lad dem småkoge i ca. 20 minutter.
-Hellefisken drysses med salt og peber og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 12 til 15 minutter.
600 g ferske hellefisk
Dressing:
1/2 pose frisk Legro dild
1 spsk citronsaft
4 spsk creme fraiche 38%
1 tsk havsalt
1/2 tsk peber
Tilbehør:
1 kg aspargeskartofler
Fremgangsmåde:
-Marinade: Bland olie med chili (renset for kerner og stilk) og hvidløg sammen i en blender, til det bliver til en puré.
-Udben og fileter hellefisken (eller få din fiskehandler til at gøre det), ca. 150 g til hver person. Læg fileterne i et fad og hæld marinade over. Stil dem i køleskabet mindst en time (3-4 timer er bedst).
-Dressing: Dilden hakkes fint og røres sammen med citronsaften i cremefraichen og smages til med salt og peber. Hæld dressingen i en skål og pynt med et par dildkviste før serveringen.
-Skyl kartoflerne grundigt og lad dem småkoge i ca. 20 minutter.
-Hellefisken drysses med salt og peber og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 12 til 15 minutter.
Energi indhold pr. person: 2496 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein: 13%
Kulhydrat: 25%
Fedt: 62%



