lørdag den 6. juni 2009

Creme brulée med abrikoser og hindbær

Type: Dessert
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser:
16 abrikoser
40 g sukker
1 stk vaniljestang

Æggemasse:
5 æggeblommer
100 g sukker
3 dl piskefløde 38%

Pynt:
flormelis
300 g friske hindbær


Fremgangsmåde:
-Flæk abrikoserne og læg dem i et ildfast fad. Drys med sukker, flæk vanillestangen og læg den ned til frugten.

-Kom fadet i ovnen ved 200°C, til sukkeret er smeltet, og abrikoserne er lige akkurat møre - det tager 10-20 min.

-Fordel frugt og vanillestang i et smørsmurt, fladt, ildfast fad eller små portionsskåle.

-Æggemasse: Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen. Pisk derefter piskefløden i til du har en æggemasse.

-Hæld forsigtigt æggemassen over frugterne og bag ved 100°C, til det lige akkurat er fast - ca. ½ time.

-Køl af og drys overfladet med et tyndt lag flormelis. Stil det ind under en grill i meget kort tid. Flormelisen skal smelte og brune lidt, men den må absolut ikke brankes.

-Servér hindbærrene til og spis straks.
Energi indhold pr. person: 1380 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 5%
Kulhydrat: 39%
Fedt: 56%